niedziela, 11 października 2009

Cukinia faszerowana



Cukinia faszerowana


  • 3 młode cukinie
  • mała połóweczka piersi z kurczaka
  • kawałek dobrej kiełbasy
  • ½ cebuli małej
  • ½ czerwonej papryki
  • kilka sztuk pieczarek
  • około 3 -4 łyżek startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • przyprawa do kurczaka
Cukinie dokladnie umyc nie obierac .Odciac koncowki ,przekroic wzdluz i wydrazyc srodki mala lyzeczka ,lekko posolic.Piers z kurczaka umyc i pokroic w bardzo drobna kosteczke lub paseczki,przyprawic dowolnie do smaku. Ja uzylam przyprawy do kurczaka.Piersi usmazyc na odorbinie oleju na zloty kolor.Kielbase pokroic w drobna kosteczke,oczyscic i umyc pieczarki i papryke i rowniez drobno pokroic.Cebulke oczyscic i posiekac drobno w kosteczke.Sprawdzic czy cukinia puscila sok jesli tak osuszyc ja i ukladac po kolei kurczaka,cebulke,kielbaske,pieczarki i papryke na koncu posypac startym serem zoltym (ja mialam tylko ser w plasterkach i to z szynka wiec pokroilam go drobno na paseczki i tez bylo dobre:).Posypac pieprzem i skropic odrobina oleju.Piec w piekarniku okolo 20 - 30 min az cukinia bedzie miekka.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz