Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
- 3 młode cukinie
- mała połóweczka piersi z kurczaka
- kawałek dobrej kiełbasy
- ½ cebuli małej
- ½ czerwonej papryki
- kilka sztuk pieczarek
- około 3 -4 łyżek startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- olej
- przyprawa do kurczaka
Cukinie dokladnie umyc nie obierac .Odciac koncowki ,przekroic wzdluz i wydrazyc srodki mala lyzeczka ,lekko posolic.Piers z kurczaka umyc i pokroic w bardzo drobna kosteczke lub paseczki,przyprawic dowolnie do smaku. Ja uzylam przyprawy do kurczaka.Piersi usmazyc na odorbinie oleju na zloty kolor.Kielbase pokroic w drobna kosteczke,oczyscic i umyc pieczarki i papryke i rowniez drobno pokroic.Cebulke oczyscic i posiekac drobno w kosteczke.Sprawdzic czy cukinia puscila sok jesli tak osuszyc ja i ukladac po kolei kurczaka,cebulke,kielbaske,pieczarki i papryke na koncu posypac startym serem zoltym (ja mialam tylko ser w plasterkach i to z szynka wiec pokroilam go drobno na paseczki i tez bylo dobre:).Posypac pieprzem i skropic odrobina oleju.Piec w piekarniku okolo 20 - 30 min az cukinia bedzie miekka.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz