wtorek, 4 maja 2010

Naleśniki z serem i ziemniakami.



Naleśniki z serem i ziemniakami.


NALEŚNIKI:
- 2 - 2½ szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 3 jajka
- pieprz i sól
- około 1/4 szklanki oleju
FARSZ:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 2½ kostki białego sera
- 2-3 duże cebule
- pieprz i sól


Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować i usmażyć na oleju.
Ziemniaki zmielić razem z białym serem,lub dokladnie ugniesc widelcem,(Ja osobiscie wole ugniecione widelcem) dodać posiekaną i zeszkloną na tłuszczu cebulę, doprawić do smaku (farsz powinien byc dobrze doprawiony na ostro ).

Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu, zwinąć jak krokiety. Przed podaniem podgrzać na patelni lub zapiec przez kilka minut w piekarniku. Mozna podac posypane zeszkloną cebulką.
Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz