niedziela, 11 października 2009

Zupa a`la flaczki sojowe.




Zupa a`la flaczki sojowe.


  • 1 opakowanie kotletów sojowych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • maly kawałek selera lub 2 gałązki selera naciowego
  • około 10 cm. pora (białej części)
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • liść laurowy
  • majeranek
  • papryka ostra
Kotlety sojowe gotowac okolo 5 min w bulionie moze byc z kostki.Kiedy kotlety sa juz miekkie wyjac je i odlozyc do ostygniecia.Marchewke , pietruszke, pora ,selera ,papryke oczyscic, umyc i pokroic w slupki,pora w krazki .Pomidora sparzyc wrzatkiem , obrac ze skorki i pokroic w drobna kosteczke.Warzywa przelozyc do garnka w ktorym gotowaly sie kotleciki sojowe dodac jesli jest taka potrzeba wiecej wody,dodac ziele angielskie i lisc laurowy i gotowac warzywa do miekkosci.Kotleciki sojowe pokroic w paseczki i pod koniec gotowania kiedy warzywa beda juz miekke dodac je do gotujacych sie warzyw.Doprawic do smaku sola,pieprzem , papryka i majerankiem.Zupka powinna byc dosc ostra w smaku.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz