Zupa a`la flaczki sojowe.
Zupa a`la flaczki sojowe.
- 1 opakowanie kotletów sojowych
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- maly kawałek selera lub 2 gałązki selera naciowego
- około 10 cm. pora (białej części)
- ½ papryki czerwonej
- 1 pomidor
- sól
- pieprz
- ziele angielskie kilka ziarenek
- liść laurowy
- majeranek
- papryka ostra
Kotlety sojowe gotowac okolo 5 min w bulionie moze byc z kostki.Kiedy kotlety sa juz miekkie wyjac je i odlozyc do ostygniecia.Marchewke , pietruszke, pora ,selera ,papryke oczyscic, umyc i pokroic w slupki,pora w krazki .Pomidora sparzyc wrzatkiem , obrac ze skorki i pokroic w drobna kosteczke.Warzywa przelozyc do garnka w ktorym gotowaly sie kotleciki sojowe dodac jesli jest taka potrzeba wiecej wody,dodac ziele angielskie i lisc laurowy i gotowac warzywa do miekkosci.Kotleciki sojowe pokroic w paseczki i pod koniec gotowania kiedy warzywa beda juz miekke dodac je do gotujacych sie warzyw.Doprawic do smaku sola,pieprzem , papryka i majerankiem.Zupka powinna byc dosc ostra w smaku.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz