niedziela, 11 października 2009

Chili con carne


Chili con carne.


  • 60 dag mielonej wołowiny
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pomidory w puszce bez skórki lub koncentrat pomidorowy
  • 1puszka kukurydzy
  • 1puszka czerwonej fasoli
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
Cebule pokroic i usmazyc , dodac pokrojona w kostke papryke , chwile dusic.Gdy cebula i papryka poddusi sie chwile przelozyc ja do miseczki.Na tej samej patelni lub woku usmazyc mieso mielone , po chwili dodac usmazona cebule i papryke , dodac koncentrat pomidorowy , czosnek przecisniety przez praske,sol, ostra papryke i pieprz.Potrawa musi byc ostra.Dusic do momentu , az warzywa lekko zmiekna,ale nie rozgotuja sie .Na samym koncu dodajemy czerwona fasolke i kukurydze.Podawac z ryzem ,ale doskonale smakuje rowniez z plackami ziemniacznaymi .Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz