Chili con carne
Chili con carne.
- 60 dag mielonej wołowiny
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- pomidory w puszce bez skórki lub koncentrat pomidorowy
- 1puszka kukurydzy
- 1puszka czerwonej fasoli
- ostra papryka w proszku
- sól
- pieprz
Cebule pokroic i usmazyc , dodac pokrojona w kostke papryke , chwile dusic.Gdy cebula i papryka poddusi sie chwile przelozyc ja do miseczki.Na tej samej patelni lub woku usmazyc mieso mielone , po chwili dodac usmazona cebule i papryke , dodac koncentrat pomidorowy , czosnek przecisniety przez praske,sol, ostra papryke i pieprz.Potrawa musi byc ostra.Dusic do momentu , az warzywa lekko zmiekna,ale nie rozgotuja sie .Na samym koncu dodajemy czerwona fasolke i kukurydze.Podawac z ryzem ,ale doskonale smakuje rowniez z plackami ziemniacznaymi .Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz