czwartek, 28 stycznia 2010

Pasta jajeczno - warzywna.


Pasta jajeczno - warzywna.


5 jajek
5 - 6 rzodkiewek
ogórek świeży około 10 cm
papryka najlepiej po połowie czerwonej i żółtej ja miałam tylko zielona
2 garście drobno posiekanego szczypiorku
majonez około 3 -4 łyżki
sól
pieprz


Jajka ugotowac na twardo , wystudzic ,obrac ze skorupek i posiekac na drobniutkie czasteczki.Rzodkiewki ,ogorek i oczyszczona z nasion papryke dokladnie umyc.Ogorka nie obieramy ze skorki ,kroimy go wzdloz na pol potem wzdloz na cwiartki i wycinamy nasiona (nasion nie uzywamy poniewaz zawieraja duzo wody).Rzodkiewki ,papryke i ogorka kroimy w drobna kosteczke ,nastepnie dodajemy je do jajek, delikatnie wymieszac,dodac szczypiorek posiekany ,sol,pieprz do smaku oraz majonez .Wszystko dokladnie wymieszac .Mozna dodac swiezy koperek oraz kiszonego ogorka ,rownie dobrze smakuje taka pasta z grzybkami marynowanymi.Podawc do swiezego pieczywa na sniadanko lub kolacje.Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz