Paprykarz
Paprykarz.
- 100 g ryżu
- makrela (mozna uzyc rowniez ryby z puszki najlepiej w oleju np.sledz ilosc wedlog uznania)
- 2 marchewki
- olej okolo1/4szkl.
- 2 cebule
- koncentrac pomidorowy
- sol,pieprz.pzpryka ostra do smaku
Ryż ugotowac i przestudzic.Podsmazyc na oleju cebule,marchewke zetrzec na tarce o grubych oczkach i dodac do cebuli dusic ,nastepnie po chwili dodoac koncentrat pomidorowy sol, pieprz i papryke do smaku.Makrele oddzielic od osci i rozdrobnic (lub rybe z puszki) Kiedy warzywa beda miekkie dodac ryz i rybe dokladnie wymieszac nie gotowac juz.Paprykarz mozna przelozyc do sloikow wlac lyzke oleju zakrecic i przechowywac w lodowce przez 2 tyg.(jesli chcemy go dluzej przechowywac w lodowce nie dodajemy ryby tylko sam ryz,rybe dodajemy przed podaniem).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz